Helyi közélet

2016.03.30. 14:12

Állítsunk órát vagy ne?

Debrecen - Csak egy mozdulat, de sok embert mégis zombivá változtat. Kit mennyire visel meg az óraátállítás? Utánajártunk.

Debrecen - Csak egy mozdulat, de sok embert mégis zombivá változtat. Kit mennyire visel meg az óraátállítás? Utánajártunk.

– Semmiben nem akadályoz, észre sem veszem. Az ember tudatában valamennyire benne van, hogy most jön az óraállítás, de igazából nem oszt, nem szoroz - vont vállat Farkas Vivien.


Farkas Vivien


– Engem egyáltalán nem zavar meg, most egy órával kevesebbet alszom, de ennyi. Korábban sem késtem el sehonnan vagy érkeztem volna hamarabb emiatt – emlékezett vissza Szeifert Alexa.


Szeifert Alexa


Mivel hétvégén van az esemény, így Szentkirályi Lili elmondása szerint ilyenkor egyszerűen átállítja az órát, és folytatja tovább az életét, mintha mi sem történt volna.


Szentkirályi Lili


– A munkahelyemen együtt dolgozom amerikai és japán partnerekkel; Amerikában két héttel korábban van óraátállítás, Japánban viszont egyáltalán nincs, így nehéz összehangolni a munkamenetet. Azt gondolom, ez elavult dolog és felesleges erőltetni – foglalt állást Szabó Tamás.


Szabó Tamás


Petróczki Flóra csatlakozott az előtte szólóhoz, amondó: nem hiányzik senkinek sem az egész. Úgy vélekedik, ha hétköznapra esne, talán bonyolítana az életünkön.


Petróczki Flóra


– Engem nem érdekel az óraállítás. Ha munka van, ugyanúgy fel kell kelni, a munkaidő sem lett rövidebb, szóval semmit nem változtat a mindennapokon. A számlámon sem láttam eddig soha jótékony hatását – árulta el Bíró Barbara.


Bíró Barbara


HBN-MSZ|Fotók: Matey István

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában