Kézilabda: Nánáson nem kergetnek hiú ábrándokat

Molnár András
Molnár András - © Fotó: Derencsényi István
Hajdúnánás – Molnár András szerint több olyan klub is van a másodosztályban, akik gyakorlatilag verhetetlenek.

Három Hajdú-Bihar megyei alakulat is rajthoz áll az NB I/B Keleti csoportjában, a pontvadászat új kiírása szombaton kezdődik. A Nyíradonyról csütörtökön már olvashattak, most a Hajdúnánást és a Balmazújvárost vesszük górcső alá.

Elkerülnék az osztályváltást

A nánásiak legutóbb a nyolcadik pozíciót kaparintották meg, ettől vérmesebb reményei most sem lehetnek Molnár András tanítványainak.

– Maximálisan elégedett vagyok a tavalyi helyezésünkkel, hiszen rengeteg változáson ment keresztül az együttes, több gólerős játékosunkat elvesztettük – mesélte a vezetőedző. – A nyáron nem volt nagy jövés-menés, a gárda gerince szerencsére együtt maradt. Hajdúnánáson nagy hangsúlyt fektetünk az utánpótlás-nevelésre, a keret felét helyi fiatalok adják. A holtszezon során az eltervezett munkát maradéktalanul elvégeztük, de a felkészülési mérkőzések elég vegyes képet mutattak. Hogy milyen céllal vágunk neki a bajnokságnak?

Szeretnénk bennmaradni, ez lesz az alapvető feladatunk, bár ez sem ígérkezik könnyűnek, mivel öten esnek ki.”

Négy-öt gárda profi körülmények között dolgozhat, velük nem tudjuk felvenni a versenyt, mögöttük jelentős tülekedést várok. A bajnokságot a Pénzügyőr otthonában kezdjük. Riválisunk gyakorlatilag a Ferencváros fiókcsapataként működik. Bízom benne, hogy a korai kezdés ellenére (szombaton 11 órakor indul útjára a labda – a szerk.) meg tudjuk tréfálni a fővárosiakat – nyilatkozta a Hajdú-bihari Naplónak Molnár.

Gyorsabbá válnának

Balmazújvárosban sem forgatták fel fenekestül az alakulatot, csupán néhány helyen cserélődött a kilencedikként záró egylet névsora.

– Három kézilabdázó távozott, míg ugyanennyien érkeztek. Külön öröm, hogy balkezes átlövőt és szélsőt is tudtunk szerződtetni. Az elmúlt hetekben olyan riválisokkal csaptunk össze, amelyek közel állnak hozzánk játékerőben. Ezeken a találkozókon elsősorban arra összpontosítottunk, hogy az új emberek beilleszkedjenek, valamint formába lendüljünk. Szeretném, ha a támadójátékunk gyorsabbá és ötletesebbé válna. A védekezéssel korábban sem volt problémánk, a mögöttünk hagyott szezonban mi kaptuk a harmadik legkevesebb gólt. Vasárnap 18 órától Szegeden vendégeskedünk. Kevés információval rendelkezünk a Tisza-partiakról, ennek ellenére egyértelműen győzelemmel akarjuk kezdeni a bajnokságot. Jó ómen, hogy a csongrádiakat egy éve már két vállra fektettük saját csarnokukban – jelentette ki Dajka István, aki hozzátette, reményei szerint nem lesznek kiesési gondjaik a másodosztályban.

HBN-BÁ


A Tajtavill-Nyíradony csapata anno, 2008-ban
Nyíradony - Az NB I/B-ben szereplő nyíradonyiak „kifogták az aranyhalat”, Kudor Kitti is náluk játszik ebben a szezonban. Azok a régi szép idők! – sóhajthatnak fel a kézilabdázás kedvelői Nyíradonyban, amikor a 2008/2009-es idény jut eszükbe. Akkor a Tajtavill-Nyíradony együttese a honi bajnokság...Sporthírek