Szabolcs-Szatmár-Bereg

2008.03.27. 15:39

Draskovics Tibor Nyíregyházán tartott sajtótájékoztatót

<p>Nyíregyháza - A tiszalöki börtön átadásán, illetve az igazságügyi hivatalban is arról beszéltünk, hogy lehet biztonságosabb viszonyokat teremteni Magyarországon – kezdte sajtótájékoztatóját Draskovics Tibor igazaságügy és rendészeti miniszter.</p>

A tárca első embere Nyíregyházn elmondta: azon dolgoznak, hogy azoknak a normáknak, melyeket a Parlament meghatároz, érvényt tudjanak szerezni.

– Ezen a téren határozott a fejlődés – emelte ki, s példaként említette a közlekedési szabályok szigorításának eredményeit: január elseje óta egyharmadával csökkent a halálos balesetek száma, s negyven százalékkal kevesebben okoztak ittasan balesetet.

Lapunk kérdésére, miszerint mit terveznek a több tízmilliós kárt okozó utcai randalírozókkal szemben, a miniszter azt mondta: a kormány elkötelezett a téren, hogy ne lehessen következmények nélkül megsérteni a normákat. Meg kell mutatni, hogy a jogállam, ha kell, erős is tud lenni – jelentette ki.

- Száraz Ancsa -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!