Kézilabda az Alpokban

Király Anikó (balra) és Tóth Rózsa az egykori válogatott Carlos Perezzel
Király Anikó (balra) és Tóth Rózsa az egykori válogatott Carlos Perezzel - © Fotó: magánarchívum
Nádudvar – Nagy Sándorné Király Anikó meghívást kapott a „korosztályos” kézilabda kontinenstornára.

Életem legnagyobb sportélménye volt! – kezdte beszámolóját érthetően lelkesen a helyi kézilabdás berkekben leginkább Király Ancsaként ismert játékos, miután nemrégiben hazaérkezett az innsbrucki Masters Európa-bajnokságról.

Egykori játékostársa, Tóth Rózsa invitálására érkezett az Ironcats csapatához, mivel éppen irányító-átlövő szűkében voltak. A 43 éven felüliek küzdelmeiben 12 gárda – közülük négy magyar – mérte össze jelenkori tudását. Anikó társaival az előkelő ötödik helyen zárta a viadalt. Náluk csak egy eredményesebb magyar gárda volt, a tornagyőztes Angyalok.

A Nádudvari Akarat Sportkör színeiben ma is aktívan kézilabdázó Anikónak olyan neves, korábbi válogatott társai voltak az együttesben, mint a kapus Irina Sirina, vagy a mezőnybeliek közül Balogh Beatrix, Kántor Anikó, Mátyás Auguszta és Pásztor Zsófia. Edzőjük pedig az a Zsiga Gyula volt, aki a Magyar Kézilabda-szövetség szakmai igazgatója, s edzőként a Dunaferr női csapatával Bajnokok Ligáját nyert 1999-ben.

Magyar sikerek

– Jól éreztem magam, befogadtak a társak. Hétből öt mérkőzésen pályára léptem, s gólt is szereztem – tekintett vissza a festői, Alpok-beli környezetben szerzett emlékekre a nádudvari játékos.

Bízik benne, hogy lesz még alkalma részt venni ezen a kontinensviadalon. Ha egyszeri lehetőség volt, akkor is csodás élményben volt része – mondja. A torna egészét tekintve három korosztályban is magyar aranyérem született Innsbruckban.

– Marján László –