Kézi gála: Best of Loki-Best of Loki

Pikáns kézilabda-meccs: Csapó Erikáék Sándor Tamásék ellen játszanak.

Október 1-je óta immár hivatalos, hogy idén december 29-én – 2005 után immár másodszor – a debreceni Főnix csarnok ad otthont a kézilabda sport hagyományos év végi sztárparádéjának, a Sportface Kézilabda Gálának, amely a hetedik lesz a sorban.

Az esemény ezúttal is több elemből áll, és kétségkívül a sydneyi olimpiai döntő visszavágója, a magyar-dán meccs ígérkezik a fő eseménynek. De nagyon könnyen előfordulhat, hogy a debreceni közönség szívét még jobban melengeti majd a Best of Loki – Best of Loki névre keresztelt attrakció, amelyen az elmúlt évek debreceni kézilabdás és labdarúgó kedvenceié lesz a főszerep.

Igazi kuriózum

– Eleinte, még a szervezés kezdeti stádiumában volt egy olyan elképzelés, hogy a DVSC jelenlegi focistái, illetve kézilabdázói játszanak majd egymással, de ezt gyorsan elvetettük – mondta Ágai Kis András, a gála fő szerveszője –, mégpedig több okból is.

Be kellett látnunk, hogy Czvitkovicsék és Bulathék versenynaptára is rendkívül sűrű, ami egyfelől kifejezetten örömteli, ugyanakkor nem lenne szerencsés, ha a kevés pihenőnapjaik egyikén is pályára kellene lépniük. Arról nem beszélve, hogy hála a kitűnő szereplésnek, őket ezekben a hónapokban rendszeresen láthatja helyi közönség, márpedig a gáláknak éppen az a sajátosságuk, hogy megpróbálnak olyat nyújtani, ami kuriózumnak számít.

Mint megtudtuk, erre ezúttal is megvan minden esély, hiszen a kilátogató nézőknek abban a különleges helyzetben lesz részük, hogy azoknak tapsolhatnak, akiknek már nagyon régen nem. A Sportface Kézilabda Gála ugyanis a nosztalgiázás jegyében zajlik (bár nyilván a DSI és az FTC szivacskézis csöppségeinek is óriási élményt jelent több ezer ember előtt játszani), és a helyi publikum újra láthatja majd a kétszerese EHF-kupa-győztes csapat jó néhány sztárját (Csapót, Jeddit, Nyilast, Virincsiket, stb.), valamint a mostani debreceni foci sikerek megalapozóit: Sándor Tamást, Madar Csabát, Dombi Tibit, Igor Bogdanovicsot – és talán még Dzsudzsák Balázst is…

Címkék: , ,