Borsod-Abaúj-Zemplén

2008.04.22. 15:58

Remek előadást ígérnek a diósgyőri várba

<p>Miskolc - A diósgyőri várban július 22-én az Experi Dance társulat mutatja be a Nagyidai cigányok látvány- és táncszínházi előadását, amelyet Román Sándor rendez.</p>

A programról tegnap sajtótájékoztatón számolt be Vona Tibor, a társulat ügyvezető igazgatója és jelen voltak a Diósgyőri Ady Endre Kulturális és Szabadidő Központ munkatársai. Az ügyvezető elmondta: a vár belső udvarán exkluzív díszletet építenek, a XIII. században épült erődítményt pedig beépítik a produkcióba. Lesz tüzijáték és egyéb pirotechnikai "segédlet", s erre még nem volt példa a darab történetében. A társulat rendszeresen játssza a Nagyidai cigányokat, előadásukkal havonta négyszer lépnek a közönség elé itthon és Szlovákiában. A diósgyőri várba telt házat várnak, gondolnak az esőre, ezért szükség esetén tartaléknapot is beiktatnak. A nézők számára a társulat felejthetetlen szabadtéri estet ígér. A produkció médiatámogatója az Észak-Magyarország.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!