Kezdődik Vásáry Tamás zenekari turnéja

Vásáry Tamás
Vásáry Tamás - © Fotó: Magánarchívum
Debrecen – A debreceni Kölcsey Központban indul július 25-én a Vásáry Tamás által vezetett Kodály Zoltán Ifjúsági Világzenekar ötnapos turnéja.

Idén is a Debreceni Egyetem Zeneművészeti Karán, az Ifjú Zeneművészek Nemzetközi Nyári Akadémiáján alakult újjá Vásáry Tamás vezetésével az ifjúsági világzenekar, melyben ebben az évben hatvanhét fiatal zenél együtt a Kossuth-díjas karmesterrel.

A Kodály Zoltán Ifjúsági Világzenekar tagjai július 13-án kezdték meg a közös munkát, a felkészülés idején a fiatal zenészek közül szinte mindenki részt vett az Ifjú Zeneművészek Nemzetközi Nyári Akadémiája által kínált tizennégy hangszeres mesterkurzus valamelyikén is.

A világzenekar öt nap alatt öt ingyenes koncertet ad: július 25-én 20 órától a debreceni Kölcsey Központban, 26-án 20 órától Budapesten a Városmajori Szabadtéri Színpadon, július 27-én 20.30 órakor a Gyulai Várszínpadon, majd Galántán, 29-én pedig Prágában a Zeneakadémia Martinu Termében játszanak.

A műsorban Erkel Ferenc Hunyadi Lászlójának nyitánya, Kodály Zoltán Galántai táncok című műve és Csajkovszkij V. szimfóniája szerepel.

Vásáry Tamás egyedülálló koncertélményt ígér a közönségnek, állítása szerint az idei az eddigi legjobb, legfelkészültebb világzenekar.

– Váradi Judit –