Kezdődik az evangélikus egyház Szélrózsa ifjúsági találkozója

Budapest – Ma kezdődik és vasárnapig tart a Magyarországi Evangélikus Egyház Szélrózsa ifjúsági találkozója. A kétévente megrendezett programot idén a Vas megyei Bükön tartják, az eseményre kétezer fiatalt várnak.

A szervezők tájékoztatása szerint a tizenkettedik alkalommal meghirdetett találkozón előadásokat, filmvetítéseket, kiállításokat, színházi előadásokat, áhítatokat, istentiszteleteket tartanak.

Kiemelt előadóként Gáncs Kristóf, az Ökumenikus Segélyszervezet kommunikációs igazgatója a szervezet munkájáról, Pál Ferenc katolikus pap, mentálhigiénés szakember a változásról, a továbblépés esélyeiről tart előadást, míg Mező Misi, a Magna Cum Laude énekese a megtéréséről beszél majd.

A fórumbeszélgetéseken szó lesz Európa kereszténységéről, valamint a Facebookról, a szexualitásról és a külföldön élés nehézségeiről is.

A KötőSzó evangélikus közéleti blog sátrában tartandó beszélgetések témái között szerepel a roma integráció és az egyház közéleti szerepvállalása.

A fiatalok keresztény és világi zenekarok, komolyzenei és népzenei együttesek koncertjein vehetnek részt. Fellép mások mellett a Bagossy Brother Company, a Soulwave, a Blahaluisiana, a PASO, az UniCum Laude Énekegyüttes, a Savaria Quartet.

Emellett bibliai műhelyek, kézműves sátor, táncház, nemzetiségi programok, motoros felvonulás, gyermekprogramok, ügyességi játékok és sportfoglalkozások is várják a résztvevőket.

– MTI –