Kezdődik az 5. Balatonfüredi Nemzetközi Gitárfesztivál

Június 19-től 26 -ig tart idén a Balatonfüredi Nemzetközi Gitárfesztivál. A programon ismét több száz zenész lép fel.

A koncertek mellett lesz hangszerkiállítás – és vásár is, valamint a zenészek mesterkurzuson vehetnek részt.

Idén is a világ minden tájáról érkeznek fellépők a Balatonfüredi Nemzetközi Gitárfesztiválra, legmesszebbről Brazíliából Fabio Zanon gitáros érkezik. Az idei fesztiválon nem lesz rekordkísérlet, korábban a zenészek kétszer is megdöntötték a világ leghosszabb koncertjének Guinness– rekordját, legutóbb 216 órával.

Hangszerkiállítás, CD és kottavásár

Napközben profi és amatőr gitárosok lépnek fel a füredi színpadokon, este pedig nagyszabású koncertekkel várják az érdeklődőket. A fesztivál résztvevői délelőttönként az előző este fellépő zenészek által vezetett mesterkurzuson vehetnek részt a Szívkórházban. Emellett lesz hangszerkiállítás, CD és kottavásár is ugyanitt. – tájékoztatott Eötvös József a fesztivál szervezője. Különlegességként kedden és szerdán délután Madarász Iván Erkel- díjas zeneszerző előadását hallgathatják meg az érdeklődők a Szívkórházban.

A programok több helyszínen zajlanak majd, az ingyenes napközbeni koncertek a Kisfaludy színpadon, a Tagore sétányon és a Városi Múzeumban lesznek, míg az esti koncertek helyszíne lesz az Anna Grand Hotel, a Vaszary Galéria és a Balaton Szabadidő – és Konferencia Központ is.

– Független Hírügynökség –