Kezdődik a „második félidő” a röplabdásoknál

Kezdődik a „második félidő” a röplabdásoknál
Kezdődik a „második félidő” a röplabdásoknál - © Fotó: magánarchívum
Debrecen – A SZi-Zo Sport Hajdú-Bihar Megyei Felnőtt Röplabda Bajnokság a téli szünet után a „tavaszi” fordulókkal folytatódik.

A férfiaknál már az őszi mérkőzéseken is a legtöbb mérkőzés nagy küzdelem után dőlt el az élcsoportban. A bajnoki címre esélyes csapatok közül a tavalyi ezüstérmes, tavalyelőtti bajnok HTE-DEGYFK otthon kapott ki a Hortobágytól és idegenben a Vegyiparitól, így bravúrokat kellene véghezvinniük, ha meg szeretnék ismételni az előző két év szép eredményét. A tavalyi bajnok Vegyipari egy kivételével megnyerte eddigi mérkőzéseit, igaz az az egy, rövidített szettben elszenvedett vereség azt eredményezte, hogy jelenleg a tabella második helyén állnak. A újonc Hortobágy, az előbb említett rangadó győztese veretlenül vezeti a bajnokságot. Az élboly kiegyensúlyozottságát jelzi, hogy az első három helyen álló együttesek mérkőzésein a vesztesek mindig nyertek legalább egy játszmát. A Hajdúnánás és az Eötvös DSE eddig játszmagyőzelem nélkül áll, ami úgy fordulhatott elő, hogy az egymás elleni mérkőzésük elmaradt, a többi ellenféltől pedig nem sikerült szettet nyerniük.

Megyei csoportkép | Fotó: magánarchívum Megyei csoportkép | Fotó: magánarchívum ©

A hölgyek pontvadászata eltér a férfiakétól, náluk ugyanis minden fordulóban minden csapat játszik mindegyik ellenfelével, így egy napon hat mérkőzést rendeznek. Két teljes kör után a bajnokságot a veretlen OEC (Orvos- és Egészségtudományi Centrum) vezeti. Ők lesznek a harmadik forduló házigazdái, így már akár hazai pályán is eldönthetik a bajnoki cím sorsát. Természetesen ezt a Balmazújváros szeretné megakadályozni, akik az utóbbi évek legjobb eredményeként szorosan követik az éllovast. Jelenleg a harmadik helyen áll a tavalyi bajnok Eötvös DSE, amelyben azonban az NB II-es felnőtt és junior csapat játékosai a versenykiírás szerint nem játszhatnak. A „második félidő” előtt negyedik helyen indul harcba a tavalyi ezüstérmes hajdúszoboszlói Dominó DSE, akiket azonban csak jobb játszmaaránnyal előz meg az Eötvös DSE.

A sorsolások és az eredmények – több más információ mellett – a http://hajduvolley.fw.hu honlapon találhatók.