Kezdődik a Létai út és a Vámospércsi út kereszteződésének átépítése

Akt.:
Kezdődik a Létai út és a Vámospércsi út kereszteződésének átépítése
© Fotó: Miskolczi János
Debrecen – Az Új Főnix Terv közlekedésfejlesztési programjának keretein belül a Vámospércsi – Létai úti csomópont kapacitásbővítő átalakításának a 48-as számú főúton történő útépítési munkálatai, és a Létai út közműkiváltásai 2018. október 9-én elkezdődnek – közölte Debrecen Megyei Jogú Város Önkormányzata.

2019 tavaszán, amint az időjárási körülmények lehetővé teszik, a Létai úton folytatódik az útépítéssel kapcsolatos munkavégzés. Kedvező időjárás esetén előreláthatólag 2019 tavaszának végére átépülhet a kereszteződés.

181008-vamospercsi-letai-csomopont-atepitese-TL-MJ_12Fotó: Miskolczi János

Az építés során a Létai úti ág 145 méter hosszban kerül átalakításra és egy új sávval bővül, így a Létai út felől a jelenlegi egy sáv helyett két sávon kanyarodhatnak az autósok a Vámospércsi útra, csökkentve ezáltal a várakozási időt a csomópontban. A Vámospércsi úti szakasz mintegy 150 méter hosszon kerül átalakításra, mely során többek között a meglévő buszperont is meghosszabbítják. A csomópont átalakítása tartalmazza továbbá a csapadékvízelvezetés kiépítését és a közműkiváltási munkákat is.

A beruházás költsége bruttó 160 millió forint, melyet az önkormányzat saját forrásból finanszíroz.

Debrecen közútjainak korszerűsítése, fejlesztése évek óta kiemelt feladatunk. A Vámospércsi – Létai úti csomópont kapacitásbővítő átalakításának munkáit megelőzően a 2018-as évben eddig elkészült az Egyetem téri körforgalom és Nagyerdei körút átépítése, a Gázvezeték utca korszerűsítése, a Felsőpércsi út I. üteme, Szőlőskert utca, Gohér utca I. üteme, Szitakötő köz, Kisdobos utca, Új utca, Szarvas utca, Kismarja utca, valamint megkezdődött a Gönczy Pál utca I. ütemének kivitelezése is.

181008-vamospercsi-letai-csomopont-atepitese-TL-MJ_46A részletekről Türk László, a városrész önkormányzati képviselője számolt be | Fotó: Miskolczi János

Jelenleg is folyamatban van a Fokos utca I. ütem, Szilva utca, Csengő utca és Kertekalja utca kivitelezőinek beszerzése. Mindezekkel egyidőben, zajlik az István út – Szoboszlói út kapacitásbővítő átépítése, folyamatban vannak a Nagysándor-telep – Vulkántelep és Fészek lakópark (Téglagyár városrész) csapadékvíz-elvezetésének kivitelezési munkái, valamint hamarosan megkezdődik a Nagyerdei körút – Pallagi úti csomópont körforgalommá történő átépítése.

– Debrecen Megyei Jogú Város Önkormányzata –