Kezdődik a horgászvizek halasítása a megyében

Akt.:
Illusztráció
Illusztráció - © Fotó: Derencsényi István
Hajdú-Bihar – Méretes pontyokat telepítenek a Keleti-főcsatornába és a Hajdúhátsági Többcélú Vízgazdálkodási Rendszer tápcsatornájába (ezt a horgászok „Kékvíz”-nek ismerik) március 21-én hétfőn.

A két horgászvízen hétfőn, kedden és szerdán horgászati tilalom lesz érvényben. A Hortobágy-Berettyó főcsatorna a belvizek levonulása után, a Nyugati-főcsatorna Gyökérkút – Fényestó közötti szakaszán szintén tavasszal, a hortobágyi tavak halászata idején lesz haltelepítés – tájékoztatta a Naplót dr. Veres Ferenc, a megyei horgász szövetség elnöke.

HBN


Mohosz: több mint 25 ezer hektárral nőtt a horgászható vízfelület
Budapest – Az új jogszabálynak köszönhetően néhány hete több mint 25 ezer hektár vízterület került a horgász szervezetek hasznosításába, a 330 ezer horgász által használható teljes terület így már eléri a 44 ezer hektárt – mondta Szűcs Lajos, a Magyar Országos Horgász Szövetség (Mohosz) elnöke az MTI megkeresésére.


Mohosz: változnak a horgászati szabályok 2016-ban
Pécs – Számos változásra kell felkészülnie jövőre a magyarországi mintegy 350-400 ezer sporthorgásznak – hívta fel a figyelmet Szűcs Lajos, a Magyar Országos Horgász Szövetség (Mohosz) elnöke kedden.