Kezdődik a Halköz tér átépítése

Április végén elkezdődik a Halköz tér megújítása a Debrecen Belváros funkcióbővítő városrehabilitációja program következő elemeként.

<<<Nézze meg a friss látványtervet>>>

A beruházás kapcsán a tér teljesen megújul: kicserélődnek a burkolatok és a közművek, új zöldfelületek jönnek létre, új utcabútorokat helyeznek ki, illetve a tér nevére utaló, modern látványszökőkút létesül.

A munkaterület átadásának tervezett időpontja 2010. április 29. Ettől az időponttól a  teret részben lezárják és csak korlátozottan lesz használható: gépkocsik parkolására nem lesz lehetőség, de a gyalogosforgalom továbbra is biztosítva lesz. A kivitelező az üzletek árufeltöltését, a kommunális hulladék elszállítását, valamint a Simonffy utcai mélygarázs használatát a beruházás ideje alatt lehetővé teszi.

A felújítási munkák tervezett átfutási ideje alig több mint három hónap. A munkavégzés ideje alatt kérjük minden érintett megértését és szíves türelmét. Reményeink szerint az átépítés befejezését követően egy olyan tér jön létre, amely új színfoltja és pihenőhelye lesz városunknak.

Az Európai Unió támogatásával megvalósuló beruházás kivitelezője a közbeszerzési eljárás eredményeként kiválasztott, nyíregyházi székhelyű Közmű Generál Építő és Szolgáltató Kft. A szerződött kivitelezési költség: bruttó 133 millió forint.

Tekintse meg a korábbi látványterveket is!