Kezdetnek nem volt rossz, de…

Kezdetnek nem volt rossz, de...
Kezdetnek nem volt rossz, de... - © Fotó: Molnár Péter
Debrecen – Izgalmas csata után, az utolsó futamban elért sikerrel nyertek a vendégek.

Debrecen-Miskolc nemzetközi csapatversennyel indult a salakos szezon hazánkban szombaton, a cívisvárosi Gázvezeték utcai salakstadionban. A változékony időjárás ellenére szépszámú közönség előtt mérkőztek a felek, ahol a hazaiaknál Tabaka József, Tihanyi Sándor, Tabaka Róbert, Maciej Kuciapa és Karol Baran húzta a gázt, míg a másik oldalon Magosi Norbert, Benkő Roland, Dawid Lampart, Pawel Miesiac és Szegvári Róbert öltött motorosruhát, azaz magyar és lengyel versenyzők ültek motorra.

Lengyel dominancia

A 14 futamos versenykiírás azért volt érdekes, mert az azonos képességűnek vélt salakszórók többször is megmérkőztek egymással. A meccs első futamában Kuciapa és Tabaka J. legyőzte Lampartot és Magosit, így a vendéglátók rögtön magukhoz ragadták az előnyt. A debreceniek szép fokozatosan elhúztak, a 6. futamot követően már 10 ponttal vezettek a házigazdák (23-13). A folytatásban sem csökkent a fór, mivel egymást követő három etapban is 3-3-as döntetlen született. A szurkolók ekkor azt hihették, a cívisek magabiztos győzelmet aratnak, ám nem így történt, óriási fordulat következett. A miskolciak a végjátékban négy csatából hármat megnyertek, s egy iksz lett, így az utolsó futam előtt 39-39 volt az állás. A mindent eldöntő záró etapban négy lengyel vaspapucsos feszült a szalagnak, s mivel Lampart és Miesiac esélyt sem hagyott Barannak és Kuciapának, így a borsodiak 44-40-re nyertek.

A viadalon – ahogy több sportágban is szoktak mondani – idény eleji formát mutattak a magyar salakszórók, ráadásul motorhibák is hátráltatták a mieinket. Bár Tabaka Józsefnek és Benkőnek volt futamgyőzelme (utóbbinak kettő is), viszont csakis honfitársakat tudtak megelőzni, a lengyel riválisok túl nagy falatnak bizonyultak.

A szurkolók remélik, a verseny tapasztalatai segítik a magyarokat abban, hogy sokkal jobb teljesítményt nyújtsanak a május 1-jén, Debrecenben megrendezendő egyéni Európa-bajnoki elődöntőn.

HBN-BN

Debrecen-Miskolc 40-44

Debrecen: Kuciapa 11, Tabaka J. 7, Baran 11, Tihanyi 8, Tabaka R. 3
Miskolc : Lampart 18, Magosi 5, Miesiac 14, Benkő 7, Szegvári 0./td>
hirdetés