Kézben a kötelező tananyagok

Akt.:
Tankönyvosztás az Ibolya Utcai Általános Iskolában
Tankönyvosztás az Ibolya Utcai Általános Iskolában - © Fotó: Matey István
Debrecen – A héten mindenhol befejeződik a tankönyvek kiosztása, a nyári szünetnek vége, és újra megtelnek az iskolapadok.

Vannak olyan iskolák, ahol már be is fejezték a kötetek kiosztását, hiszen augusztus 1. és 30. között minden gyermek meg kell, hogy kapja az olvasmányokat, mielőtt elkezdődne hivatalosan is a tanév – tájékoztatott a Debreceni Tankerületi Központ. Levelükben azt is írták, hogy a Kello Könyvtárellátó Nonprofit Kft. ütemezése szerint történik majd a megrendelt fejlesztő eszközök kiszállítása a tankerülethez tartozó intézményekbe, idén összesen 202 243 db tankönyv. Továbbá a kiosztás során csaknem tizenötezer tanuló kap térítésmentesen, ingyen tankönyvet az első osztálytól a kilencedikig.

tk (2)Fotó: Matey István

Az, hogy melyik suliban, mikor kerülnek sorra a kiosztások, intézménytől függ, mert saját hatáskörben szervezik majd. Ha valaki, még mindig nem kapta volna meg az iskolatáskába valót, akkor ezzel kapcsolatban a saját iskolájában érdeklődhet, ahol pontos információt adnak majd a kialakított folyamat menetéről.

GYT


Tankönyveket válogatnak a debreceni Kazinczy Ferenc iskolában 2018. augusztus 7-én. A Könyvtárellátó Nonprofit Kft. (Kello) augusztus végéig szállítja ki az intézményekbe a tizenkét és félmillió tankönyvet.
Budapest - Kezdeményezni fogják a teljes tankönyvellátás ingyenessé tételét - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) köznevelésért felelős helyettes államtitkára az M1 aktuális csatornán pénteken. Maruzsa Zoltán elmondta: a kormány folyamatosan bővíti a kedvezményezettek körét, jel...