Kézbe fogott tárgyaké a jövő?

Debrecen – A múzeumi világban jelenleg két tendencia fut párhuzamosan – válaszolta Angi János igazgató a hajdú-bihari Napló azt firtató kérdésére, vajon fel tudják-e kelteni a fiatalok érdeklődését a múzeum iránt.

– Mind fiatalabb korban kezdik használni a gyerekek az okoseszközöket, ezért – a lehetőségeinkhez képest – igyekszünk megfelelni a kor követelményeinek, s technikai újításokkal érdekesebbé tenni a tárlatainkat. Az utóbbi 5-10 év technikai fejlődése következtében otthonról is egyre több minden megtekinthető a világhálón, s emiatt felértékelődnek maguk a kézzel fogható tárgyak. Nagyon szeretnénk műtárgy másolatokat kézbe adni, hogy megtapintható legyen ezeknek a textúrája, súlya, alakja. Úgy tapasztaljuk, ez a tendencia egyre erősebb a múzeumlátogatás terén a világon és Magyarországon is – fejtette ki véleményét a Déri Múzeum vezetője.

HBN–SZFÁ​0Hozzászólás

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

Még 1000 karakter

A kommentelés opció, a jó magaviselet kötelező! Moderációs elveinket itt olvashatja .


hirdetés