Kevesebben lesznek a civilek, jeladót kaphatnak a gyerekek

A megújult Nagyerdei Stadion, illetve a csónakázótó helyén kialakított tér (képünkön) teljesen új színezetet ad majd a fesztiválnak
A megújult Nagyerdei Stadion, illetve a csónakázótó helyén kialakított tér (képünkön) teljesen új színezetet ad majd a fesztiválnak - © Fotó: Derencsényi István
Debrecen – Szigorúbban szelektálnak a civil szervezetek között, hogy jobb legyen a „kínálat”.

A már jól ismert Nagyerdei körúti főbejárat felől közelíthetjük meg az idei Campus Fesztivált is, de ezt leszámítva már szinte semmi sem lesz a régi. A megújult Nagyerdei Stadion modern komplexuma, s az egykori csónakázótó helyén kialakított tér ugyanis teljesen új színezetet ad majd a rendezvénynek.

– Aki bejön, nem is fogja érteni, hogy hol jár, úgy „átrendeződik” a tér. Óriási szökőkút a nagyszínpad mögött, víztorony újra kivilágítva, stadion színpompában, színpad a rendezvénytér „emeletén” – sorolta lelkesen a részleteket Miklósvölgyi Péter, hozzátéve: közel húsz rendezvényhelyszínen várják majd a fesztiválozókat, s bíznak benne, hogy számuk a tavalyi 61 ezret is túlszárnyalja.

Gyorsan megtalálják

Ennek kapcsán kérdeztük, vajon a vadonatúj környezetet hogyan tudják megóvni. – A már bizonyított biztonsági személyzettel, illetve komoly kordonozással – válaszolta a fesztiváligazgató, hozzátéve: a Campus idején 200 rendész dolgozik majd, s újdonságként a kisgyermekes szülők GPS-jeladót kérhetnek csemetéjükre, hogy ha elkavarodna is, hamar rá lehessen találni.

Hatalmas stáb

A már említett rendészeken kívül közel 150 fős technikai személyzet, 200 pultos – akik több tízezer korsónyi sört mérnek ki négy nap alatt –, mintegy 100 ételeket készítő, szervírozó vendéglátós, a fesztivál minden napján dolgozókat összesítve közel 1500 ember tesz majd meg mindent azért, hogy idén is a felhőtlen szórakozásról szóljon a rendezvény.

A fellépők a magyar zenei élet minden szegmensét lefedik. Kevesebb lesz azonban a civil sátor – tudtuk meg Miklósvölgyi Pétertől, aki a korábbi tapasztalataikra hivatkozva úgy fogalmazott, idén szigorúbb feltételeket szabnak a kiválasztottaknak, hogy elváljon a búza az ocsútól. Az sem elképzelhetetlen, hogy a 120 jelentkezőből, csak tucatnyival szerződünk – jegyezte meg.

HBN-FÁ

A teljes cikk a Napló csütörtöki számában olvasható.