Kevesebb torlódás, gyorsabb haladás: kezdődik a Laktanya utca felújítása

Hamarosan elkezdődnek a munkálatok
Hamarosan elkezdődnek a munkálatok - © Fotó: Matey István
Debrecen – Forgalmas útszakasz hatalmas kátyúkkal – rengeteg autós használja kerülőútként és a gyorsabb eljutás érdekében a Laktanya utcai útszakaszt. Sajnos az út minősége az évek alatt sokat romlott.

Az Új Főnix Terv közlekedésfejlesztési programjában kiemelt figyelmet fordítanak a forgalmas útszakaszok korszerűsítésére. A csütörtöki sajtóeseményen Kiss Sándor önkormányzati képviselő elmondta, hogy egy régi vágyuk fog teljesülni az itt lakóknak és másoknak is, hiszen október 24-én megkezdődik a Laktanya utca felújítása. A munka elvégzésére 120 nap áll a kivitelező rendelkezésére, így ha minden jól alakul, február végéig elkészül az útszakasz.

– Az utcában nemcsak az útfelületet korszerűsítjük, hanem a járdákat is. Ezeken felül szeretnénk tizenegy darab gömbkőrisfát is elültetni, melyeknek ez az utca fog otthont adni – fűzte hozzá Kiss Sándor.

ks3Fotó: Matey István

Megtudtuk azt is, hogy a beruházás teljes költsége csaknem 140 millió forint, amelyből mintegy 37 millió forint hazai forrás, a fennmaradó összeget pedig az önkormányzat saját forrásból finanszírozza.

A munka ideje alatt forgalomkorlátozásokra kell számítani, de parkolni is nehezebb lesz. A kellemetlenségek miatt türelmet kérnek mindenkitől”

– mondta Kiss Sándor.

SZZS


A belvárosban több helyen is kialakítanak ilyen töltőállomásokat
Debrecen - Néhány héten belül 10 új utcai, bárki által használható elektromos autótöltőt helyeznek üzembe a megyeszékhelyen. Eddig mindössze egyetlen ilyen volt, méghozzá a Pallagi úton, a nagyerdei mélygarázsban. A polgármesteri hivatal korábban azzal indokolta az újabb töltők telepítését, hogy ...

Debrecen - Eredményes lett a debreceni nyugati kiskörút befejezése tervezésének elkészítésére kiírt közbeszerzési eljárás. Az önkormányzat felhívására hat cég jelentkezett, a legkedvezőbb ajánlatot adó társaság bruttó 36 millió 576 ezer forintért végezheti el a munkát. A kisajátítások közül még n...