Kevesebb gyermek született, kevesebben is haltak meg

Kevesebb gyermek született az év első négy hónapjában – az egy évvel korábbi adatokhoz képest – viszont kevesebben is haltak meg, mint tavaly ugyanekkor – derül ki a Központi Statisztikai Hivatal legfrissebb jelentéséből.

A nemzetközi vándorlást is figyelembe véve a becsült népesség április végén 10 millió 7 ezer fő volt.

Kevesebb gyermek született az idei év első négy hónapjában mint egy évvel korábban ugyanekkor: 388 gyermekkel kevesebb jött a világra eddig ebben az évben, ez 1,2 százalékos csökkenést jelent. Kevesebben is haltak meg januártól áprilisig: 43 ezer 800 ember veszítette életét, ez 2500-zal kevesebb az egy évvel korábbihoz képest.

Magyarország lélekszáma 10 millió 7 ezer fő

 A Központi Statisztikai Hivatal adatai szerint a nemzetközi vándorlás becsült értékét is beleszámítva az ország lakossága 7000-rel csökkent. Ez azt jelenti, hogy április végén Magyarország lélekszáma 10 millió 7 ezer fő volt.

Az év első hónapjában házasságkötésből kevesebbet regisztráltak. Míg az elmúlt évben ugyanekkor valamivel több mint 7000 frigy született, idén januártól áprilisig 6023 házasságot kötöttek meg. Ez csaknem 15 százalékos csökkenést jelent.

– Független HÍrügynökség –