Kevesebb dugót, több körforgalmat szeretnének a debreceniek

Kevesebb dugót, több körforgalmat szeretnének a debreceniek
© Fotó: Molnár Péter
Debrecen – Az utca emberét kérdeztük arról, mit változtatna a város közlekedésén.

– A DKV menetrendjén mindenképp változtatnék, lehetne pontosabb, főleg télen. Ezen kívül tehetnének több zebrához jelzőlámpát, valamint körforgalmakat is kialakíthatnának. Az Árpád térit jó ötletnek tartom – mondta Varga Judit.

varga_judit
Varga Judit

– Nem csak Szoboszló és Sámson felé kellene olyan sűrű buszjárat, hanem Hosszúpályi, Monostorpályi, Létavértes felé is. A dugókat is jó lenne valahogy megszüntetni, mert sok időt vesz el az emberektől. A közelgő átalakításokra pedig kíváncsi vagyok – válaszolta Fényi Balázs.

fenyi_balazs
Fényi Balázs

Goda Gábor szerint a tömegközlekedés lehetne pontosabb, lehetne pár új villamos vonal, több bicikliutat építhetnének, valamint néhány gyalogátkelőt megszüntethetnének.

goda_gabor
Goda Gábor

– Kevesebb gyalogátkelő kellene, sok van belőle, villamosból viszont lehetne több. Az új körforgalmat jó ötletnek tartom, gyorsabb, mint a jelzőlámpák – jelentette ki Ványi Csongor.

vanyi_csongor
Ványi Csongor

– Éjszakai járatok kellenének, mert hiányuk megnehezíti a fiatalok dolgát, hiszen elég nehéz így hazajutni egy buli után, ha az ember a város szélén lakik – válaszolta Klinga Flóra.

klinga_flora
Klinga Flóra

Szikszai Marcell úgy véli, az éjszakai járat jó ötlet lenne, valamint megoldást kellene találni arra, hogy ne legyenek ekkora dugók, mivel nagyon megnehezítik a közlekedést.

szikszai_marcell
Szikszai Marcell

HBN | Fotók: Matey István


Újra kell tanulnunk a debreceni közlekedést

Ötvenkét csomópontot érintő változtatások következnek – gyorsítanák a forgalmat


Jelentősen átszabják a cívisváros közlekedését

Számos közlekedési csomópontot alakítanak át és több utcát egyirányúsítanak Debrecenben, hogy felgyorsítsák a közlekedést