Kevesebb busz, több villamos márciustól

Illusztráció
Illusztráció - © Fotó: HBN archív
Debrecen – Az új villamos elindulása után sokaknak át kell alakítani közlekedési szokásaikat.

Az alábbiakban a buszközlekedést érintő legfontosabb változásokat gyűjtöttük össze. A jövő hónaptól megszűnnek az évtizedek óta a legtöbb utast szállító 31-es és 32-es járatok.A 10-esek a Piac utca helyett az Erzsébet utca, Külső Vásártér, Nyugati utca útvonalon fognak járni, vagyis nem mennek a Széchenyi utca felé. A 10A-s csak a Doberdó utcáig közlekedik. A 10A-s és a 10Y-os továbbra is az IT Services-ig megy. A 11-es útvonalát a Doberdó utcai végállomásig meghosszabbítják.

A 15-ösök a Doberdó utcától a Böszörményi út, Mester utca, Hunyadi utca útvonalon szállítanak majd utasokat.

A 23-as egészen kimegy majd a Kondorosi Csárdáig, hétköznap 40 perc helyett 30 percenként, hétvégén pedig 60 percenként.

A 25-ös, a 25Y-os és a 45-ös járatokat szombat délután és vasárnap összevonják. Ekkor 125-ös és 125Y-os néven betérnek a Kondorosi Csárdához. Ezekben az időszakokban a 45-ös nem indul.

Az egyik legérdekesebb változás, hogy a józsai 34,34/A, 35,35/A, illetve a 36,36/A jelzésű buszok a Segner térről indulva a Hatvan utcán keresztül a nyugati belváros felé veszik az irányt. Befordulnak az új nyugati kiskörútra, a Tisza István utcára, majd onnan a helyközi buszpályaudvar felé fordulnak a Széchenyi utcára. Ezt követően a Nyugati utcán keresztül visszatérnek a megszokott útvonalra. A DKV ezzel igyekszik pótolni a kieső 32-es autóbuszt.

HBN-OCs