Kevesebb az influenzás a régióban

Míg a régióban 8, addig a megyében 1,5 százalékkal csökkent az influenza aktivitása. Az elmúlt héten összesen tizenöten kerültek kórházba influenzaszerű tünetekkel, közülük két embert ápoltak intenzív oszályon, egyiküket, egy 29 év alatti fiatat lélegeztetni is kellett.

Három beteg torokváladékát vizsgálta a tisztiorvosi szolgálat laboratóriuma, ők valamennyien negatívak voltak, míg a DEOEC víruslaborja egy betegnél igazolt fertőzést, tudtuk meg Dr. Kohut Zsuzsától, az ÁNTSZ megyei járványügyi osztályvezetőjétől. A Klinikákon szerdán 8 influenzagyanús beteget kezeltek, közülük egyet intenzív osztályon.

 – A járvány kezdete óta ötven igazolt H1N1 fertőzöttet kezeltünk, és öt haláleset történt az új influenzával összefüggésben – mondta megkeresésünkre Dr. Fuxreiter Margit, a DEOEC stratégiai igazgatóhelyettese.

– Folyamatos csökkenést tapasztaltunk az elmúlt napokban. Most mindössze egyetlen betegünk van. A fiatal hölgy H1N1-gyanúval, súlyos állapotban került hozzánk két napja, jelenleg is lélegeztetni kell – tájékoztatott Dr. Várkonyi István, a Kenézy-kórház infektológiai intézetének vezetője.