Szabolcs-Szatmár-Bereg

2013.03.08. 18:40

Bázispont nyílt Vásárosnaményban

Vásárosnamény - Bázis pont néven közösségi oktató és szociális központot adtak át pénteken Vásárosnaményban.

Vásárosnamény - Bázis pont néven közösségi oktató és szociális központot adtak át pénteken Vásárosnaményban.Alighanem megnő a Záhonyi út forgalma a közeli jövőben, de ennek az lesz az oka, hogy a fiatalok felkeresik azt az épület komplexumot, ami az Európai Unió és a Magyar állam együttesen nyújtott 32 millió forintos támogatásával valósult meg.

Az intézmény előéletéről a FIX Ifjúsági egyesület elnöke Kovács László beszélt. Elmondta: a korábbi információs pont került új helyre, ez a most megnyitott Bázis pont. Ez a szolgáltató központ, oktatási, kulturális, és szociális célokra létesült.

A 300 négyzetméteres épületben számítógépes foglalkozások, lesznek, és nagyon sok önkéntes csatlakozik munkánkhoz. OKJ-s és digitális oktatásokra várjuk az érdeklődőket, amit kiegészítettünk kompetencia fejlesztő képzéssel, és szociális tanácsadással. A beruházás nagy részét az épület és a felszerelések tették ki, de áprilisban a megmaradt forrásból oktatással, képzéssel, tanácsadással, és munkaerő piaci tanácsadással tesszük teljessé. A település polgármestere Filep Sándor üdvözölte a megjelenteket, és elmondta: aki mostanában figyelte a sajtót, olvashatta, hogy Vásárosnamény jó reklámot kapott az elmúlt időszakban. Ez az épület is ebbe a sorba illeszkedik, alig ismertem rá. Ezután Kovács László és Filep Sándor egy erre a napra sütött tortát vágott fel közösen. A vendégek egy másik teremben kiállítást néztek meg, ahol Boros Betti Mandalái és Mihálka György képei arattak tetszést.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!