Kevés szabálytalanságot találtak

Kevés szabálytalanságot találtak
© Fotó: police.hu
Hajdú-Bihar – A Hajdú-Bihar megyei rendőrök a szabályszegő sofőrök forgalomból történő kiszűrése érdekében ellenőriztek.

A hajdú-bihari rendőrök 2017. április 15-én az alábbi helyszíneken és eredménnyel ellenőrizték a gépjárművezetőket a balesetek megelőzése érdekében:

A Debreceni Rendőrkapitányság munkatársai összesen 105 személyt ellenőriztek. Az egyenruhások először a 4-es számú főúton a Pallagi elágazásnál, a Bocskaikert irányából érkező forgalmat vizsgálták, 1 helyszíni bírságot kiszabtak ki a kerékpár kötelező tartozékainak hiánya miatt és 2 feljelentés történt, 1 a kötelező felelősségbiztosítás hiánya miatt, valamint 1 a műszaki vizsga érvényességének lejárta és a kötelező felelősségbiztosítás hiánya miatt. A rendőrök a 471-es számú főúton, a Hajdúsámson irányából érkező forgalom ellenőrzésekor 3 helyszíni bírságot szabtak ki, 2 alkalommal a jármű nem megfelelő műszaki állapota, valamint engedély nélküli vezetés miatt és 1 feljelentést tettek engedély nélküli vezetés és a kötelező felelősségbiztosítás hiánya miatt. A Debrecen, Vámospércsi úton a Létai út irányából érkező forgalom ellenőrzése során a járőrök 1 helyszíni bírságot szabtak ki a műszaki vizsga érvényességének lejárta miatt, valamint 1 ittas vezetővel szemben büntetőfeljelentéssel éltek.

Fotó: police.hu Fotó: police.hu ©

A Hajdúszoboszlói Rendőrkapitányság illetékességi területén a rendőrök a 4-es számú főúton, valamint Hajdúszoboszlón, a Nádudvari és az Ady Endre utcákon ellenőriztek. A cél az ittas járművezetők, valamint a fő baleseti okokat (elsőbbség, előzés szabályainak megsértése) előidéző szabálysértők forgalomból kiszűrése volt. Az ellenőrzés során 132 járművezetővel szemben alkalmaztak alkoholszondát, amely minden esetben negatív volt. A rendőrök 1 esetben helyszíni bírságot kiszabtak ki az elsőbbségi szabályok megsértése miatt, 5 személyt figyelmeztettek kisebb súlyú szabálysértés elkövetése miatt.

A Hajdúnánási Rendőrkapitányság illetékességi területén a polgári rendőrök Polgár és Görbeháza településeken 297 járművezetővel szemben alkalmaztak alkoholszondát, amely 1 kerékpárosnál mutatott pozitív értéket, akivel szemben szabálysértési feljelentést tettek.

Fotó: police.hu Fotó: police.hu ©

A berettyóújfalui rendőrök Komádiban a polgárőrséggel közösen ellenőriztek. Az ellenőrzés során 68 fővel szemben alkalmaztak alkoholszondát, amely 1 kerékpárosnál mutatott pozitív értéket, vele szemben szabálysértési eljárást kezdeményeztek. Ezenkívül 3 esetben helyszíni bírságot szabtak ki és 3 szabálysértési feljelentést tettek, míg 1 gépjármű forgalmi engedélyét elvették, mivel az nem volt a biztonságos közlekedésre alkalmas.

A püspökladányi egyenruhások 25 gépjárművet ellenőriztek. A rendőrök 4 esetben helyszínbírsággal éltek, valamint 4 szabálysértési feljelentést tettek a kerékpár nem megfelelő műszaki felszereltsége vagy állapota miatt.

– police.hu –