Kettős az ünnep Nádudvaron

Kettős az ünnep Nádudvaron
© Fotó: Magánarchívum
Nádudvar – 19 éve nem csak a ’48-as eseményekre emlékeznek, hanem kitüntetéseket is átadnak a város vezetői.

Idén összesen öt díj talált gazdára a március 15-ei ünnepi műsor keretében a művelődési központban. Boros Lajosné alpolgármester méltatásait követően Beke Imre polgármestertől vehették át díjaikat a kitüntettek. Katonáné Kalmár Terézia hímző és mézeskalács készítő népi iparművész, valamint a Sporthorgász Egyesület Nádudvar 1960 Pro Urbe emlékéremben részesült. Kövy-díjjal idén három, a közért tevő embert jutalmaztak: Gyöngyösi Sándor táncpedagógust, Györfi Lajosné köztisztviselőt és Ó Nagy Ferenc korábbi önkormányzati képviselőt. Idén díszpolgári címet nem adtak ki.

Az ünnepélyen köszöntőt mondott Bodó Sándor országgyűlési képviselő. A műsorban közreműködött: a Liszt Ferenc Kórus és a Kövy Sándor Általános és Alapfokú Művészeti Iskola 7. évfolyamos tanulói. A diákok műsorának címe: „Hol sírjaink domborulnak, Unokáink leborulnak…”

Az ünnepélyt követően a nádudvari tüzérezredes, Lukács Dénes emlékművénél a helyi intézmények, szervezetek koszorúztak, s a Napfény Óvoda és Bölcsőde óvodásai szavalatot mondtak – mindezt kitartó esőzések közepette.

HBN-ML

Címkék: ,hirdetés