Kettő meg három az öt  

Kettő meg három az öt  
Heti második ob I-es mérkőzését is a Bp. Stars ellen játszotta az MJJSE hokicsapata.

Kedden bravúrt értek el a Macik, ugyanis büntetők után két ponttal térhettek haza az erősebb játékosállománnyal rendelkező fővárosiak otthonából. Vajon meg lehet-e ismételni ezt a sikert, vagy akár még győzhet is az MJJSE a budapestiek ellen? Ez volt a szerda este kérdése. A találkozó előtt mindenki azt taglalta, hogy mire lesznek képesek Bálizs, Hetényi, Kis A., Láda B., Maklári és Petres nélkül a Medvék, miközben a látogatókat fűtötte a visszavágás vágya.

Az első tíz perc erőtlen próbálkozásokkal telt, egy-két távoli lövéssel, a kapusok azonban a helyükön votak. A 13. percben Majoross a levegőben keringő korongot megpróbálta a kapuba ütni, de nem járt sikerrel. Kevéssel később fél percig öt hazai mezőnyjátékos volt a jégen három vendéggel szemben és Láda P. kis híján előnyre váltotta a kettős emberfórt. Ezt követően Sijka és Cizek próbálkozott, de baj volt az irányzékkal. A küzdőjelleg domborodott ki ekkor, a támadásokból hiányzott az átütőerő.

Érem a végén

A 24. percben Sijka már csupán a hálóőrrel állt szemben, ám megremegett a keze. A 31. percben született meg a miskolciak várva várt első gólja: Strengell pompás átadását Saluga lendületből vágta Ondrejka kapujába. Öt perccel később Sijka lövése a Vasas portásáról pattant a kapuba, ezzel már 2-0 volt az MJJSE-nek. Ezután paprikássá vált a hangulat a küzdőtéren, ahol a csapatok dulakodásokkal csináltak jó hangulatot a szurkolók számára.

A záró harmadban a sárga-feketék ráültek az eredményre, tehették, mert a fővárosiak rossz napot fogtak ki. Csendesen csordogáltak a percek, az idő múlása a Maciknak kedvezett. Az 56. percben szerezték szépítő góljukat a vendégek, így négy percig izgulhattak a Mayer-legények – akik újabb nem várt szép sikert arattak. Az utolsó percre a Vasas még a kapust is levitte, de ez sem segített rajtuk. A végén érmet kaptak a Medvék, ugyanis most vették át a Magyar Kupában kiharcolt dobogós helyük jutalmát.

 

JEGYZŐKÖNYV

Miskolci Jegesmedvék – Vasas Budapest Stars 2-1 (0-0, 2-0, 0-1)

Népkerti Jégcsarnok, 400 néző. V.: Varjú, Németh, Juhász.

MJJSE: DUSCHEK – Nagy G., CIZEK, SALUGA 1 (1), STRENGELL (1), SIJKA 1 (1), EGRI, Urbán, Hajós, Popovics, Tóth A., Budai, LÁDA P., Kállai, Dányi, Fekecs, Sike, Gyenes (k). Edző: Mayer Péter.

Stars: Ondrejka – Sille, Szirányi, Holéczy, Peterdi, Majoross (1), Kangyal, Svasznek, Fodor, Berta, Sándor 1, Kluuskeri, Ennaffati, Somogyi, Petricko, Gröschl (1), Szajbert K., Wéber, Virág, Maszlov, Rajna (k). Edző: Glen Williamson.

Kiállítások: 10, illetve 14 perc.

Mayer Péter: – Az elmúlt két napban nagyon nagy dolgot vittünk véghez. A lehetséges hatból öt pontot szereztünk erősen tartalékos csapatunkkal. Ebben a pillanatban nem tudok elégedettebb lenni. Csütörtöktől dolgozunk tovább!

Glen Williamson: – Egy góllal nem lehet meccset nyerni!