Ketten meghaltak egy feltehetően drogbandák közötti leszámolásban a franciaországi Grenoble-ban

Párizs – Két ember meghalt és egy harmadik súlyosan megsebesült egy lövöldözésben a délkelet-franciaországi Grenoble-ban. A “célzott” lövések arra utalnak, hogy drogbandák közötti leszámolás történt – közölte hétfőn a francia rendőrség.

A lövöldözés délelőtt 10 órakor egy általános iskola közelében, a város Teisseire nevű részében történt. A France3 közszolgálati televízió szerint a lövések egy gépkocsiból érkeztek, és három férfira irányultak.

Az egyik a helyszínen életét vesztett, egy másik később belehalt sérüléseibe, a harmadikat pedig súlyos sérülésekkel kórházban ápolják, de nincsen életveszélyben – közölték rendőrségi források, akik szerint feltehetően kábítószer-kereskedelemmel kapcsolatos leszámolás történt. Erre utal az, hogy a lövések célzottan a három férfira irányultak.

A lövöldözéshez használt gépkocsit néhány kilométerre a helyszíntől, kiégett állapotban megtalálták a rendőrök.

A környéket teljesen lezárták a rendőrök, az ügyben a bűnügyi rendőrség indított vizsgálatot. Az általános iskola igazgatósága először úgy döntött, hogy minden gyereknek az épületben kell maradnia, dél tájban azonban feloldották a zárat, és a szülők hazavihettek minden gyereket.

Laurent Becuywe ügyész-helyettes a helyszínen elmondta: egyelőre nincs arról információjuk, hogy hányan lehettek a lövöldözők. A vizsgálat elején tartanak. Az áldozatok személyazonosságát nem fedhetik fel, de 20 és 30 év közötti emberekről van szó. Azt is megerősítette, hogy a legvalószínűbb feltételezés szerint kábítószer-kereskedő bandák közötti leszámolás történt.

Tavaly szeptemberben egy 22 éves férfit ugyanitt az utcán hasonló körülmények között öltek meg, miután rivális drogbandák között több összetűzésre is sor került. Az ügyben egy gyanúsított ellen emberölés gyanújával vádat emeltek.

– MTI –További hírek a Nagyvilág kategóriából