Kétszer riasztották vihar miatt a lakosságot Nagykanizsán

Nagykanizsán és környékén vihar előrejelzése miatt egy hét alatt kétszer is riasztották a katasztrófavédők a lakosságot.

Egyik esetben be is jött az előrejelzés, míg a másik esetben csak egy kicsit esett az eső. A két jelzés közül egy úgynevezett piros, tehát harmadfokú riasztás volt a múlt hét közepén.

Bajzáth László, polgári védelmi alezredes a Független Hírügynökségnek elmondta, augusztus 23-án és 24-én 36 órás és 12 órás előrejelzést kaptak a katasztrófavédők. Azt követően pedig, hogy pontosan beazonosították a területet, harmadfokúra, vagyis piros fokozatúra emelték a riasztási előrejelzést.

A katasztrófavédők attól tartottak, hogy a nyár elejihez, vagy a tavalyihoz hasonló pusztítással érkezik az ítéletidő, ezért a helyi rádión keresztül értesítették a lakosságot. Tájékoztatták a környék polgármestereit, valamint a veszélyes üzemek szakembereit. Az első előrjelzés pontos volt, nagyobb vihar vonult át a térségen. A második előrejelzés a hét elejére ígért komoly viharokat a nyugat-dunántúlra, de ebből mára már csak csendes eső lett.