Kétszer lopott bort a pincéből

Balmazújváros – A rendőrök bíróság elé állítást javasolnak az ellen a férfi ellen, aki a megalapozott gyanú szerint kétszer is bort lopott egy balmazújvárosi ház pincéjéből.


Egy férfi értesítette a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság ügyeletét 2015. szeptember 28-án dél körül arról, hogy egy balmazújvárosi, Nagyhát utcai ingatlan pincéjéből egy férfi bort lopott.

A sértett éppen ismerőséhez tartott, amikor a közeli vasúti megállóhelyen egy férfit vett észre a padon ülve, akinél megismerte saját két borosflakonját. A férfi odament és kérdőre vonta a bor miatt az ismeretlent, aki azt önként visszaadta. A sértett ezután ismerőséhez ment, hogy elmesélje a történteket, majd együtt elindultak, hogy ellenőrizzék a pincében lévő bort. Ekkor a sértett az ismeretlen férfit a pincében találta, akit a helyszínen visszatartottak a rendőrök megérkezéséig.

A 30 éves férfit a járőrök elfogták és előállították a rendőrkapitányságra, ahol gyanúsítottként kihallgatták, majd bűnügyi őrizetbe vették. Vallomásában a lajosmizsei lakos elmondta, hogy mivel látta, hogy a ház pincéjében több flakon bor is volt, így mikor a sértett visszavitte az általa elhozott két flakont, úgy gondolta, addig bemászik a kerítésen és másikat visz el helyette, azonban eközben tetten érték.

A Balmazújvárosi Rendőrkapitányság a K. László ellen lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott nyomozást 2015. szeptember 29-én befejezte és a keletkezett iratokat bíróság elé állítási javaslattal megküldte az illetékes járási ügyészségnek.

– police.hu –