Ugyanaz a férfi kétszer is kirabolt egy fiút Újfaluban

Akt.:
Ugyanaz a férfi kétszer is kirabolt egy fiút Újfaluban
© Illusztráció: HBN-archív
Berettyóújfalu – A rendőrök egy hencidai fiatalembert vettek őrizetbe és kezdeményezik előzetes letartóztatását.

2015. szeptember 30-án egy fiú Berettyóújfaluban, a Szent István tér egyik padján ülve várakozott a buszra, amikor odament hozzá egy fiatalember és kikapta a mobiltelefonját a kezéből. A készüléket a sértett többszöri felszólítására sem adta vissza a férfi, hanem megfenyegette, hogy megveri. Ekkor odaért a sértett egyik iskolatársa, akinek felszólítására a 18 éves fiatalember visszaadta a telefont, amellyel a fiú hazaindult.

A hencidai lakos azonban utánament, kergetni kezdte, majd ruháját megragadva megállította és ismét megpróbálta elvenni tőle a mobiltelefont, amelyet a 16 éves fiú próbált megtartani, de azt M. Dávid végül megszerezte. A dulakodás közben a telefon kijelzője megrongálódott. A sértett a telefon visszaszerzésének reményében két üzletbe is bement a terhelttel, aki úgy tett mintha a saját telefonját akarná megjavíttatni. Útközben a fiú vissza akarta venni a telefont, mire a rabló megpróbálta megrúgni őt, de a sértett hárított. A támadó azonban kétszer eltalálta dulakodás közben a mobiltelefon gazdáját, bár a bántalmazás következtében a sértettnek sérülése nem keletkezett. M. Dávid fenyegetésének hatására a fiú a történteket csupán 2015. október 2-án mondta el a rendőröknek.

A bejelentést követően a rendőrök elfogták és előállították a rablót a rendőrkapitányságra, ahol gyanúsítottként kihallgatták, őrizetbe vették, majd kezdeményezték előzetes letartóztatását.

A Berettyóújfalui Rendőrkapitányság M. Dávid ellen rablás megalapozott gyanúja miatt folytatja a nyomozást.

– police.hu –
hirdetés