Kétszázhetvenmilliós éticsigafogás Pest megyében

Éticsigafelvásárlók ellen indítottak eljárást a rendőrök Pest megyében. Az engedély nélkül dolgozó erdőkertesi férfi valamint egy gödöllői házaspárnál 120 ezer csigát foglaltak le, értékük meghaladja a 250 millió forintot.

A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint szerdán, a Gödöllői Dombvidék természetőre vette észre, hogy emberek csigát gyűjtenek a tájvédelmi körzetben, ahol ez tilos. A természetvédelmi őr kiderítette, hogy az állatokat erdőkertesen veszi át egy 25 éves fiatalember, a rendőrök a ház előtt egy fehér színű furgonban 12 zsák csigát találtak. A zsákokban több mint 20ezer darab éticsigát találtak, melyek eszmei értéke 51 millió forint.

A férfit természetkárosítás bűntett megalapozott gyanúja miatt hallgatta ki a Gödöllői Rendőrkapitányság. a férfi azzal védekezett, hogy tudomása van arról, hogy a méreten aluli csigákat nem veszik át, de azokat a helyszínen nem tudta megmérni.

A nyomozók kiderítették, hogy az átvevő Gödöllőn adta volna le a csigákat, így ott is házkutatást tartottak: a ház garázsában 105 ezer 600 darab állatot találtak, ezek értéke meghaladja a 200 millió forintot. A középkorú házaspárnak sem volt a kereskedéshez engedélye, így ellenük is természetkárosítás miatt indítottak eljárást. A természetőr a 108 ezer darab, engedély nélkül begyűjtött éticsigát szabadon engedte.

– Független Hírügynökség –