Kétszázezer forint jár annak, aki segít elkapni őket

Akt.:
Kétszázezer forint jár annak, aki segít elkapni őket
Kétszázezer forint jár annak, aki segít elkapni őket
Debrecen – A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya 09000/28/2014.bűnügyi számon nyomozást folytat rablás bűntett kísérlet elkövetésének megalapozott gyanúja miatt ismeretlen tettesek ellen.

A rendelkezésre álló adatok szerint két férfi 2014. január 27-én 15 óra 20 perc körüli időben bement a debreceni Hortobágy utcán található Nemzeti Dohányboltba. Az egyik rablónál egy fegyver, vagy annak utánzata is volt. Az alkalmazott azonnal megnyomta a pánikgombot, melyet a tettesek észleltek és a helyszínről zsákmány nélkül elmenekültek. A bűncselekmény során személyi sérülés nem történt.

Az egyik férfi körülbelül 175 centiméter magas, normál testalkatú, az elkövetés idején fekete kapucnis kabátot, fekete nadrágot és kesztyűt, valamint fehér sportcipőt viselt. Az arcát egy sötét maszkkal takarta el.

Társa szintén körülbelül 175 centiméter magas, normál testalkatú, az elkövetéskor világosbarna szövetkabátot, fekete szövetsapkát, világoskék farmert és fekete cipőt viselt. Arcát egy sötét sállal eltakarta.

A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság kéri, hogy aki a felvételen látható személyeket felismeri, jelenlegi tartózkodási helyükről vagy a bűncselekmény elkövetésével kapcsolatban érdemleges adattal, információval rendelkezik, hívja a nap 24 órájában elérhető 06-52/457-040 telefonszámot, illetve névtelensége megőrzése mellett tegyen bejelentést az ingyenesen hívható 06-80-555-111 „Telefontanú” zöld számán (h-cs: 8.-16., p: 8.-13.), a 107, vagy a 112 központi segélyhívó telefonszámok valamelyikén. A bejelentéseket a rendőrség bizalmasan kezeli.

A Rendőrségről szóló 1994. évi XXXIV. törvényben rögzített jogkörénél fogva a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője nettó 200 000 forint díjat ajánlott fel a nyomravezetőnek. A díjkitűzés összege annak fizethető ki, aki az elkövető személyével kapcsolatban olyan pontos adatokkal rendelkezik, melyek segítségével az elkövető azonosítható, bűnösségére a gyanú megalapozottá válik, és ismereteit az eljárás során ismerteti. Szükség esetén az eljáró hatóság a tanú védelmére intézkedéseket tesz. A Rendőrség a nyomravezető személyét bizalmasan kezeli. A díjkitűzés visszavonásának jogát a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság fenntartja.

– Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság –


Videó: Trafikot akartak rabolni, a rendőrség keresi őket
Debrecen – Két férfi megpróbált kirabolni egy dohányboltot Debrecenben. A rendőrök a lakosság segítségét kérik.