Kétségbeesett utasok keresik a megoldást

Nem volt tumultus sem a Volán, sem a vasúti nemzetközi pénztárakban, pedig továbbra is háromszor-négyszer több az utas.

A Volán például négyszer több buszt indít Londonba, mint máskor és még ez sem elég, annyi az utas. Egyre többen keresnek más megoldást az utazásra, a pályaudvarokon és az interneten is sokan keresnek társakat ahhoz, hogy autóval induljanak útnak – számolt be az RTL Híradó.

Csak néhány várakoztak kedden délután a Volán nemzetközi pénztáraiban. Pedig nem kevesebb az utas, még mindig háromszor-négyszer többen mennek busszal külföldre, mint általában. Kiesswetter Walter irodavezetõ szerint jelentõsen megnövekedett az utaslétszámuk, különösen Londonba. Abba az irányba naponta négy autóbuszt is elindítanak. És még ez is kevés, az utasoknak több napot kell várniuk, hogy felférjenek egy-egy járatra. Õk már nem jönnek ki a pályaudvarra, ha van hely, telefonon hívja õket a Volán.

Nem kellett sokáig sorban állni kedden a MÁV nemzetközi pénztáraiban sem, pedig itt is háromszor több az utas. Több vonalon plusz kocsikat kellett beállítani.

Egyre többen hirdetnek az interneten: autóst vagy utasokat keresnek, hogy valahogy hazajussanak. A közösségi oldalakon is szaporodnak a telekocsis hirdetések.

-Független Hírügynökség-