Kétmillió forintnyi lószerszámot loptak egy debreceni tanyáról

Akt.:
Kétmillió forintnyi lószerszámot loptak egy debreceni tanyáról
© Fotó: police.hu
Debrecen – A debreceni nyomozók egy napon belül azonosították a tetteseket és visszaadták az ellopott, több mint kétmillió forint értékű eszközöket.

Egy férfi szólt be május 22-én 10 óra 10 perckor a rendőrségre, hogy debreceni tanyáján a lovardából fűnyírókat és lószerszámokat loptak el. A rendőrök a helyszínre mentek, ahol megállapították, hogy a tanyáról az éjszaka két fűnyírót, nyolc nyerget és több kantárt tulajdonítottak el úgy, hogy felfeszítették a fémszekrényt, amelyben azokat tárolták.

A nyomozók adatgyűjtést végeztek és azonosították a bűncselekmény elkövetésével gyanúsítható 35 éves R. Józsefet, 39 éves Sz. Istvánt, 37 éves B. Tamást, akiket aznap délután otthonaikban elfogtak és előállítottak a rendőrkapitányságra. Az egyik férfinál, illetve a másik testvérénél elrejtve találták meg a rendőrök az eltulajdonított értékeket, amelyeket lefoglaltak és a sértett részére 2016. május 23-án visszaadtak. A nyomozók gyanúsítottként kihallgatták a három férfit, majd bűnügyi őrizetbe vették őket.

A Debreceni Rendőrkapitányság Betörési Alosztálya a hajdúsámsoni, nyíradonyi és a szakolyi lakosok ellen lopás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatja a nyomozást.

– Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság –
hirdetés