Kétgólos hátrányból fordított a DEAC

Akt.:
Kétgólos hátrányból fordított a DEAC
© Fotó: Matey István, archív
Debrecen - A DEAC csapata három győzelemmel a tarsolyában érkezett meg a Schiller-Vasas elleni, péntek esti mérkőzésre. Mint tudjuk, közülük kettő rangadó volt a javából, előbb a Csíkszereda, majd két nappal ezelőtt az FTC ellen.

Nem indult rosszul számunkra a találkozó, 05.27-nél Izacky egyéni akciója nyomán megszereztük a vezetést. A 11. percben Hetényi Péter került a büntetőpadra, a hazaiak pedig Lőczi révén gyorsan értékesítették is az emberfórt. És ezzel még nem volt vége az ellenfél perceinek, 12.01-nél Inglis lövése után Turbucz érkezett jól egy kipattanóra. 11 másodperccel később újabb hidegzuhany következett; Schmál találatával meglógott a piros-kék alakulat. A vendégcsapat nagy erőfeszítéseket tett annak érdekében, hogy visszatérjen a saját játékához. A szándék 19.45-nél góllá érett, Izacky varázsolta be a pakkot Koitmaa hálójába, az asszisztot Hetényi Zoltán jegyezte.

A 2. játékrészben Behal kék vonalas bombája megpattant és védhetetlenül vágódott Koitmaa kapujába. 29.47-nél megfordította az eredményt a DEAC, Silló kilőtte a hosszú sarkot, majd Hári cselezte be magát a kapujuk előterét megszállva tartó Vasas-védők közé és megszerezte az ötödik gólt.

A 3. harmadban a piros-kékek Bugár révén kihasználtak egy lehetőséget. A meccs végéig hátralévő időben a hazaiak megpróbálták a döntetlent kicsikarni, de mindez nem vezetett eredményre.

A DEAC alakulata vasárnap este is pályára lépett az ERS­TE Ligában, az EV Vienna Capitals II ellen Bécsben, a meccs 6-0-s debreceni sikerrel ért véget.

HBN


Budapest - A második helyen álló Ferencváros 5-3-as vereséget szenvedett Debrecenben a jégkorong Erste Liga szerdai játéknapján. A hazaiak remek utolsó harmadbeli teljesítményüknek köszönhették sikerüket. A zöld-fehérek sorozatban három megnyert találkozó után kaptak ki, a DEAC egymást követő ...