Két vitatott haszonbérleti szerződésnél a Hortobágyi Nemzeti Parknak adott igazat a bíróság

Debrecen, 2015. október 12., hétfő (MTI) – Két támadott haszonbérleti szerződés ügyében is azt állapította meg a bíróság, hogy nem sértett jogszabályt a Hortobágyi Nemzeti Park (HNP) azok megkötésekor. A Debreceni Törvényszék nem jogerős határozatáról a HNP kommunikációs munkatársa tájékoztatta hétfőn az MTI-t.


Kánai Edina közlése szerint a törvényszék mindkét esetben megállapította, hogy a Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóság és a nyertes pályázó, a pályázati eljárás és a szerződéskötés során nem sértett, nem került meg jogszabályt, a megkötött haszonbérleti szerződések nem ütköznek a jó erkölcsbe.

Emlékeztetett rá: 2014 decemberében több, a haszonbérbeadásra irányuló pályázati eljárásban nem nyertes pályázó kezdeményezett peres eljárást a Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóság és a nyertes haszonbérlő ellen, a haszonbérleti szerződés érvénytelenségének megállapítása érdekében.

A Debreceni Törvényszék lefolytatta a bizonyítási eljárást, és két esetben döntést hozott, elutasítva a felperesek keresetét. Az ítélet nem jogerős, 15 nap áll a felperesek rendelkezésére, hogy eldöntsék, fellebbeznek-e – tette hozzá Kánai Edina.

– MTI –