Két új zebrát alakítanak ki a Vezér utcán

Két új zebrát alakítanak ki a Vezér utcán
Közlekedésbiztonsági szempontok tették indokolttá annak a két gyalogátkelőnek a kijelölését, és megvalósítását, melyek munkálatait ma kezdték meg a Vezér és Károli Gáspár utcák kereszteződésében – mondta Pajna Zoltán alpolgármester, csütörtöki sajtótájékoztatóján, a beruházás helyszínén.

– Az IT Services miatt is jelentősen megnövekedett az autós és gyalogos forgalom a Vezér utcán, de a tömegközlekdési járatok sűrűsödése is indokolttá tette az átkelő kialakítását, melyet a Károli Gáspár utcai lakosok szorgalmaztak – mondta Pajna Zoltán, megjegyezve: a kérés indokoltságát a hatósági vizsgálatok is igazolták.

 A bruttó 1,6 millió forintba kerülő beruházás, melyet az önkormányzat saját forrásból finanszíroz, tartalmazza a tervezési és kivitelezési költségeket, valamint a 25 négyzetméternyi új aszfaltburkolatú járdafelületet is, mely sülyesztett járdaszegélyekkel biztosítja az akadálymentes közlekedést. Az új zebrák az időjárás függvényében várhatóan jövő hét közepére, június 9-re készülnek el. HBN