Két új könyvet mutattak be a kommunikáció tanszék szerzői

Akt.:
Tóth Ádám
Tóth Ádám - © Fotó: Matey István
Debrecen – A kommunikáció, szervezeti kultúra és futball – megjelentek a Kommunikáció- és Médiatudományi Tanszék új kötetei.

A Debreceni Egyetem (DE) említett tanszéke által december 10-én a Víztoronyban rendezett könyvbemutatón az érdeklődők megismerhették az Erdélyi Múzeum Egyesület média- és kommunikációtudományi sorozatát, amelyben eddig három kötet jelent meg – a két legfrissebb a debreceni tanszék oktatóinak munkája.

Keszeg Anna egyetemi adjunktus A holdbéli völgy képzelete című kötetében az erdélyi Torockó település társadalmi képzeletének történeteit gyűjtötte össze a 19. századtól. A kötetben a szerző divatkutatáshoz, divatkommunikációhoz fűződő érdeklődése is megjelenik.

Az Erdélyi Múzeum Egyesület december 10-én megjelent, legújabb kiadványa Sebestyén Attilának, a DE Kommunikáció- és Médiatudományi Tanszék tanársegédjének első kötete. A szervezeti és üzleti élet „átlelkesítettsége” című munka bemutatja, hogy az üzleti életnek, a menedzsmentnek a humán, művészeti, esztétikai gondolkodás és inspirálódás egyaránt a részét képezi.

Az egyetem kommunikáció szakos hallgatójaként, az egyetemi záródolgozatát kibővítve készült el és jelent meg Tóth Ádám: Fejezetek a német futball történetéből című kötete, amelynek első részében a német foci kezdetektől, 1888-tól, napjainkig tartó történetét dolgozta fel a fiatal szerző. Könyvében bemutatja a Bundesligát, az öt legnagyobb német csapatot és a 2014-es brazíliai világbajnokságot, melyen Németország csúcsra ért. A német futballról magyar nyelven ilyen részletességű összegző munka még nem született.

HBN