Két sofőr ellen is vádat emelhetnek a debreceni rendőrök

Debrecen – A debreceni rendőrök közúti baleset gondatlan okozása vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt vádemelést javasolnak két sofőrrel szemben.

Közúti baleset gondatlan okozása vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytattak vizsgálatot H. Rolanddal szemben a debreceni rendőrök. A gyanúsított 2017. július 7-én 10 óra 55 perckor Debrecenben, a Csigekert utcán autóval közlekedett a Bartók Béla utca felől. A 43 éves férfi egy telephelyre, balra kanyarodott, miközben nem adott elsőbbséget a kerékpárúton közlekedő biciklisnek, akivel összeütközött. A kerékpáros a baleset során elesett és súlyos sérülést szenvedett. A rendőrök a napokban befejezték a baleset vizsgálatát és az ügy iratait vádemelési javaslattal megküldték a járási ügyészségnek.

A Debreceni Rendőrkapitányság közúti baleset gondatlan okozása vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott nyomozást egy debreceni lakossal szemben. A nyomozás adatai szerint az 50 éves nő július 10-én 8 óra 5 perc körül Debrecenben, a Tócópart utcán a Lóskúti utca felől a Kishegyesi út irányába közlekedett személyautóval. A sofőr a kihelyezett ,,Elsőbbségadás kötelező!” közúti közlekedési jelzőtábla ellenére úgy kanyarodott a Kishegyesi útra, hogy nem biztosított elsőbbséget a jobbról közlekedő autóbusz részére. A helyi járatot vezető férfi az ütközés elkerülése érdekében hirtelen fékezett, amely során az autóbusz egyik utasa súlyos, míg egy másik könnyű sérülést szenvedett. A Debreceni Rendőrkapitányság augusztus 30-án befejezte a baleset vizsgálatát és az ügy iratait vádemelési javaslattal megküldte a járási ügyészségnek.

– Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság –