Helyi közélet

2016.09.30. 12:38

Megdőlt fa és egy csúnya baleset a tűzoltók csütörtöki teendői között

Hajdú-Bihar - Csütörtökön sem pihentek a megye lánglovagjai.

Hajdú-Bihar - Csütörtökön sem pihentek a megye lánglovagjai.

Több mint húsz négyzetméteren égett az száraz avar és gaz tegnap délelőtt a megyeszékhelyen, a Gázvezeték utcában. A debreceni hivatásos tűzoltók egy vízsugárral és kézszerszámokkal oltották el a lángokat.

Veszélyesen megdőlt és a gyalogosforgalmat, valamint egy lakóépületet veszélyeztetett egy fa, tegnap délután Debrecenben, a Kosztolányi Dezső utcában. A növényt a helyi hivatásos tűzoltók láncfűrész segítségével távolították el.

Két személygépkocsi ütközött össze tegnap délután Debrecenben a Vámospércsi úton. A baleset következtében az egyik jármű egy villanyoszlopnak csapódott és kidöntötte azt. A járműveket a debreceni hivatásos tűzoltók feszültségmentesítették, majd átvizsgálták azok üzemanyagrendszerét, szivárgást azonban egyiknél sem tapasztaltak. Értesítették továbbá az áramszolgáltatót, aki a villanyoszlop helyreállítását azonnal megkezdte. A járművekben összesen öten utaztak, közülük ketten szenvedtek könnyű sérüléseket. A műszaki mentés és helyszínelés idejére az érintett útszakaszon, félpályán haladhatott a forgalom. A villanyoszlop helyreállításáig megközelítőleg másfél órára, százötvenöt fogyasztó maradt áram nélkül.

Nem adott magáról életjelet egy idős személy tegnap este Hajdúszoboszlón, az Isonzó utcában. A helyi hivatásos tűzoltók a lakásba való bejutásban és a beteg mozgatásában nyújtottak segítséget a kiérkező mentőknek.

- Rácz Máté, Hajdú-Bihar Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában