Két órán át állt az óriáskerék a Szczecin vidámparkban Lengyelországban

Több mint kétórás, nem kívánt ráadást kaptak az óriáskerék utasai a hétvégén, a lengyelországi Szczecin vidámparkjában, miután áramszünet miatt minden elektromos berendezés leállt a parkban. – közölte hétfőn a lengyel média.

A magasban rekedt utasok kimentésére tűzoltók érkeztek a helyszínre, akik aztán emelőkosarakkal hozták le a bajbajutott vendégeket az óriáskerék kabinjaiból. A művelet biztonsági okokból is lassú volt, így aztán amikor két óra elteltével visszajött az áram, és az óriáskerék ismét mozgásba lendülhetett, sokan már a saját lábukon távoztak.

Egy idő után már félni kezdtünk

“Minden nagyszerű volt az elején, forogtunk, a fények villogtak, aztán leállt az egész, és a fények is kialudtak. Mi a kerék közepén voltunk, elég nagy magasságban. Azt hittük először, hogy perceken belül újraindult, de nem, több mint két órán át fenn voltunk, és egy idő után már félni kezdtünk. “- mondta az egyik bajbajutott utas, Joanna Piekarska.

“Mulatságos volt a helyzet a számomra, egészen addig, amíg nem kezdtem fázni, és már nem éreztem olyan jól magam. Amikor beszálltunk a gyerekekkel, még úgy tűnt, hogy ez egy biztonságos szórakozás, aztán amikor leállt a kerék, már úgy tűnt, hogy semmi sem bizonyos és biztonságos többé.”- mesélte az egy másik utas, Dariusz Frydrych.

 

– Független Hírügynökség –