Két nap, két hokimeccs Debrecenben

Két nap, két hokimeccs Debrecenben
© Fotó: Derencsényi István
Debrecen – Az alapszakasz végéhez közeledve minden pontra szükségük van.

Most igazán kellemes helyzetben lesznek a jégkorongozás hajdúsági kedvelői: két egymást követő napon is láthatják a kedvenceiket hazai jégen! Pénteken a Fehérvár AV19, szombaton pedig az ASC Corona Brassó vendégeskedik a Debreceni Jégcsarnokban, mindkét mérkőzés 18 órakor kezdődik.

A nehezebb erőpróba mindenképpen a székesfehérváriak elleni derbi lesz a DHK számára, hiszen a tabella 3. helyén tanyázó gárda érkezik a cívisvárosba. A Fehérvár hazai pályán 2–0-ra diadalmaskodott a két csapat legutóbbi összecsapásán, így van miért visszavágniuk az 5. helyen álló hajdúságiaknak. Könczeiék egy három meccses nyeretlen szériát zártak le a Ferencváros elleni idegenbeli 5–2-es sikerrel, azaz kellő önbizalommal várhatják a MOL Ligában a harmadik legtöbb gólt ütő együttest.

A szombati rivális az a Brassó lesz, amely igencsak erőltetett menet végéhez ér Debrecenben; három nap alatt a harmadik meccsét játssza majd. A román csapat az utolsó, 9. helyen áll, s miután a legutóbbi mérkőzésükön 5–1-re nyert a DHK Brassóban, így mindenképpen a hazai csapat a meccs favoritja.

HBN