Két nap alatt két meccs a Komló ellen

Füzesi Ferenc
Füzesi Ferenc - © Fotó: HBN
Balmazújváros – Az újvárosiak vezetőedzője, Füzesi Ferenc két jó összecsapásra számít a baranyaiakkal szemben.

Kedden este hattól, és szerdán 11 órától is Liga Kupa-mérkőzés vár a Balmazújváros férfi kézicsapatára – mindkétszer hazai pályán, a Komló ellen indulnak harcba Füzesi Ferenc tanítványai.

Már túl van egy összecsapáson a Magyar Kézilabda Szövetség által idén életre hívott új versenysorozatban az Újváros, még november 8-án 22–22-es döntetlent játszottak az Eger ellen a hajdú-bihariak. A Baranya megyeiek sikerrel kezdték meg a kupaküzdelmeket, 30–21-re verték a Dabast.

– Nem hinném, hogy gondot jelentene az úgymond sűrű program, szükségünk is van a meccsterhelésre. Jobb játszani, mint edzeni, meg így legalább gyakorolhatunk. A bajnoki kiírás most úgy alakult, hogy elég ritkán vannak összecsapásaink, amit kihasználva volt alkalmam szélesíteni a csapat taktikai repertoárját, illetve a védekezést is próbáltam megújítani, kíváncsian várom, ebből élesben mit tudnak megvalósítani a fiúk – kezdte Füzesi Ferenc, a Balmaz mestere, aki arról is beszámolt, hogy a közelmúltban változások történtek az együttesükben.

Érkeztek is, távoztak is

– Két remek képességű játékost igazoltunk le, a szerb Alekszandar Sztojanovics és a montenegrói Sztevan Vujovics is immár minket erősít. Mindketten válogatott kézisek, előbbi jobbátlövő, utóbbi pedig irányító, velük változatosabb lesz a játékunk, átalakulhat a gárda szerkezete, amitől előrelépést remélünk. Illetve távozóink is voltak, megváltunk irányítónktól, Korsós Ádámtól és másodedzőnktől, Koi Endrétől – avatott be a tréner, majd arra is rátért, milyennek látja a Komló egyletét.

– Aktuális riválisunk egy erős, komplett brigád, mely egyre jobb formát mutat, legutóbb például a bajnokságban a Mezőkövesdet verték idegenben. Remekül védekeznek, és kellőképpen erőszakosak, nem lesz könnyű ellenük. Két jó mérkőzésre számítok, szeretnénk minél jobb produkcióval előrukkolni. A fiúkon is érzem a jobbra való törekvést, becsületesen elvégzik az edzésmunkát, mindent megtesznek a sikerért. Eddig a meccseken valami hiányzott, bízom benne, rátalálunk a „titkos összetevőre” – mondta el lapunknak Füzesi.

A férfi kézilabda NB I-ben egyébként az Újváros a tabella utolsó, 14. helyén áll, míg a Komló a hetedik. A Balmaz eddigi egyetlen sikerét épp Kilvinger Bálint tanítványai ellen aratta, szeptember közepén 30–27-re nyertek Bali Richárdék.

HBNSporthírek


hirdetés