Két nagyobb gyerek fosztotta ki a tízévest Konyáron

Két nagyobb gyerek fosztotta ki a tízévest Konyáron
© Fotó: police.hu
Konyár – A derecskei rendőrök őrizetbe vettek egy fiatalembert, aki a megalapozott gyanú szerint egy 10 éves kisfiútól vette el a tabletjét.

Egy konyári nő megbeszélte két fiatalemberrel, hogy vashulladékot vihetnek el az ingatlanáról, ami miatt 2016. március 4-én 18 óra körüli időben házánál megjelent a 19 éves Gy. Levente és 13 éves társa. A fiúk az ingatlan kapuját zárva találták, ezért fütyültek, amire kijött a házból az ott lakó 10 éves fiú, aki elmondta nekik, hogy édesanyja nincs otthon, jöjjenek vissza később, majd a gyerek visszament a házba. A két fiatalember ekkor átmászott a kerítésen, amit a fiú észrevett és felszólította őket, hogy menjek el. Ezt meghallotta a fiú öccse is, aki kezében egy tablettel jött ki a házból testvére után. A tabletet Gy. Levente el akarta kérni, majd miután azt nem kapta meg, kikapta a gyerek kezéből, majd a hívatlan vendégek kimásztak a kerítésen és elmenekültek.

A gyermekek az esetet elmondták hazaérkező édesanyjuknak, aki értesítette a rendőrséget. A helyi körzeti megbízott a helyszínen adatgyűjtést végezett, majd otthonaikból előállították Gy. Leventét és gyermekkorú társát a Derecskei Rendőrőrsre, ahol a fiatalembert gyanúsítottként kihallgatták, majd bűnügyi őrizetbe vették és kezdeményezték előzetes letartóztatását. A rendőrök a terheltnél tartott házkutatás során megtalálták az eltulajdonított tabletet, amelyet lefoglaltak és visszaadnak sértettnek. A nyomozók a 13 éves fiút tanúként hallgatták ki.

A Berettyóújfalui Rendőrkapitányság Derecskei Rendőrőrs a konyári lakos ellen kifosztás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatja a nyomozást.

– police.hu –

Címkék: , ,hirdetés