Két lépésből álló menetelés

Az esélylatolgatások szerint Ferjan és Tabaka a magyar bajnoki legnagyobb esélyese.

Magyar bajnoki pontokért húzzák a gázt a honi legjobb vaspapucsosok a hét végén: szombaton 17.30-tól rendezik az országos bajnokság első fordulóját Gyulán. Bár mindössze két viadalból áll az idei pontvadászat, a bajnokavatásra elég sokat kell várni, mivel várhatóan október 23-án rendezik Miskolcon.

Új szisztéma
Az idei bajnoki kiírás értelmében 12 vaspapucsos küzd egymással, s az alapfutamok után a legjobb nyolc pilóta folytatja a küzdelmet. A két elődöntőből az első két helyezett jut a döntőbe, s így mérkőzik meg a legjobb négy salakos a dobogós helyekért. Szilágyi Sándortól, a versenyt rendező Gyulai Speedway Club elnökétől a Napló megtudta, felkészültek arra, hogy nem lesz ki csupán magyar versenyzőkből a 12 fő, ezért tárgyalásban állnak szlovén és horvát motorosokkal. A gyulaiak első embere örömmel újságolta, hogy a napokban felszerelték a Grand Prix-ból és a miskolci pályáról is jól ismert lufipalánkot, így biztonságos körülmények között versenyezhetnek a pilóták. A főszervező elmondta, amennyiben lesznek nevezők a MAMS-kupa küzdelmeire, úgy ezeket az etapokat az OB betétfutamaiként bonyolítják le.
Debreceni favoritok
Az esélyesek tekintetében sok újdonsággal nem tud szolgálni a magyar mezőny; a legnagyobb favorit Ferjan Matej. A SpeedWolf Debrecen kiválósága mellett nem csak az szól, hogy az elmúlt hét évben mindössze egyetlen alkalommal, 2005-ben nem tudott egyéni bajnoki címet szerezni, hanem az is, hogy kiváló formában van, erre bizonyíték a németországi Eb-selejtezőn aratott győzelme. Ferjan elsőszámú kihívója a szintén cívisvárosi Tabaka József lehet, aki a magyar bajnoki derbire hazatér a szigetországból, s nem titkoltan jó eredményre számít. HBN-BN
 
A licensszel rendelkező versenyzők:
Bencze Zsolt (Speedway Club Gyula), Benkő Roland (Speedway Club Gyula), Fekete Sándor (Speedway Club Gyula), Ferjan Matej (SpeedWolf Debrecen), Kócsó Antal (Big’s SC), Kónya Sándor (Debrecen Speedway), Kovács Roland (SpeedWolf Debrecen), Lőrincz Attila (Speedway Miskolc), Magosi Norbert (Speedway Miskolc), Molnár Gyula (Speedway Club Gyula), Nagy Róbert (Big’s SC), Nagy Patrik (Big’s SC), Szatmári László (Speedway Miskolc), Szilágyi Tamás (Speedway Club Gyula), Tabaka József (Debrecen Speedway).