Két kilogramm kábítószert foglaltak le az NNI nyomozói

Budapest, 2012. július 30., hétfő (MTI) – Két kilogramm kábítószert – 1,8 kilogramm amfetamint és 220 gramm kokaint – foglaltak le a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) munkatársai egy akcióban, amelyben három, kábítószerrel való visszaéléssel gyanúsított férfit fogtak el – közölte az NNI hétfőn a rendőrségi honlapon.

Mint írták, 2011 nyara óta folytattak nyomozást F. Árpáddal és anyjával szemben, ennek során a rendőrök felderítették, hogy B. Tibor és K. Gábor értékesíti az F. Árpádék által becsempészett kábítószert, ők F. Árpád és anyja elfogása után is folytatták tevékenységüket.

A nyomozás megállapította, hogy B. Tibor a kábítószereket H. Tamástól szerezte be. A Terrorelhárítási Központtal közös akcióban múlt csütörtökön őket és K. Gábort is elfogták, az 1,8 kilogramm amfetamin és a 220 gramm kokain, valamint a kábítószer-terjesztéshez szükséges eszközök tőlük kerültek elő. H. Tamás az NNI tájékoztatása szerint a kábítószer, illetve az eszközök tárolására külön lakást tartott fenn Budapesten.

Az elfogott három férfit előzetes letartóztatásba helyezték, kábítószerrel való visszaélés megalapozott gyanúja miatt folyik eljárás ellenük.

MTI