Két keréken a cívisvárosban

Két keréken a cívisvárosban
© Fotó: Pixabay
Debrecen – Egyre bővül a kerékpárúthálózat, de vajon mennyire használjuk?

Amióta megvan a jogosítványom, szinte egyáltalán nem használom a biciklimet. Autóval gyorsabb, kényelmesebb a közlekedés. Sportolásképp havonta egyszer tekerek; szívesebben járok edzőterembe.

toth-balazs_Tóth Balázs, tanuló

Régebben gyakran kerékpároztam, de két éve megszereztem a jogosítványomat, azóta talán egyszer ültem biciklire, inkább autóval járok. A bringámon csak a gumik állapotát ellenőrzöm néha.

csajkos-norbert_Csajkos Norbert, tanuló

Biciklivel járok munkába a Sámsoni út és a Mester utca között. Csak nagy hidegben utazom busszal. Jól használhatók a kerékpárutak, de a Csapó utcai kerékpárnyomot nem tartom biztonságosnak.

hermann-laszlo_Hermann László, közmunkás

Legutóbb gyerekkoromban bicikliztem, a bringa sem közlekedési, sem sportolási eszközként nem része az életemnek. Amióta Debrecenben élek, kizárólag a tömegközlekedést veszem igénybe.

hajdu-barbara_Hajdú Barbara, egyetemi hallgató

HBN | Fotó: Derencsényi István


Jaka-Nánási Viola (jobbról) és Gombos Dalma (balról)
Debrecen - Üdvözlik a kerékpárosok a folyamatosan bővülő kerékpárút-hálózatot, de azt mondják, akadnak még fehér foltok a városban. Immár huszadik alkalommal szervezték meg Debrecenben a bringás reggelit. A Magyar Kerékpárosklub Debreceni Területi Szervezete helyi partnereivel szerda reggel hét ó...