Két hónap csúszás a közbeszerzési eljárásban

Akt.:
Két hónap csúszás a közbeszerzési eljárásban
© Látványterv: Magánarchívum
Debrecen – „A kivitelező kiválasztására irányuló eljárás 2. számú korrigenduma (módosító hirdetmény – a szerző) 2017. február 17-én megjelent meg, ebben az ajánlattételi határidő 2017. április 12-re módosult.” Ezt a szűkszavú választ kaptuk a beruházó NIF Zrt. kommunikációs igazgatójától, Karcagi Orsolyától a főpályaudvar kivitelezésére vonatkozó kérdésünkre.

Emlékeztetőül, tavaly év végén azt az információt kaptuk, hogy „több éves előkészítés és tervezés után megjelent a Debreceni Főpályaudvar mérnöki – műszaki ellenőri és kivitelezői közbeszerzési pályázata 2016. december 28-án az Európai Unió hivatalos értesítőjében. A mérnöki – műszaki ellenőri pályázatra 2017. február 3-ig, a kivitelezői pályázatra 2017. február 13-ig várják az ajánlatokat.

HBN-ÉP



Újra kell tanulnunk a debreceni közlekedést

Ötvenkét csomópontot érintő változtatások következnek – gyorsítanák a forgalmat.

 


DK: a belvárosban importálják a zajt

Több közlekedési szakember szerint épeszű ember nem szabadít egy város központjára napi több száz füstölő, zajos buszt. Nem teszi ezt se a felszínen, de a föld alatt sem – mondta csütörtöki tájékoztatóján Varga Zoltán, a Demokratikus Koalíció önkormányzati képviselője, hozzátéve, hogy Debrecen önkormányzata mégis belevág az intermodális központ megépítésébe.


Civil Fórum: bedugul Debrecen?

Közlekedési káosztól tart a főpályaudvar építése kapcsán az ellenzéki párt vezetője.