Két hazai ökölvívó indul a szerdán rajtoló Énekes István Emlékversenyen

Söprűs Zsolt
Söprűs Zsolt - © Fotó: Magánarchívum
Debrecen – Két 17 éves fiú képviseli a DVSC-t idén a 17-18 éveseknek kiírt Énekes-bokszversenyen, amelyet Budapesten, a KSI Jégszínházban rendeznek meg. Kiss Tamás 81, Söprűs Zsolt 91 kilóban indul: reméljük, hogy nem csak a szerdai napon lesznek érdekeltek, hanem akár a szombati döntőkig versenyben maradnak.

A DVSC egyik nagy reménysége, Lakatos Máté betegsége miatt nem tud részt venni az idei Énekesen, pedig esélyes lett volna az aranyéremre is.

Kiss Tamás tavaly jött a DVSC-hez edzeni. A jó fizikumú, ügyes bunyós azóta bebizonyította, hogy van benne fantázia. Ezen a viadalon kiderül, hogy komoly téthelyzetben mire képes a Hutai László által edzett srác. Söprűs Zsolt ugyanakkor régóta klubunk tagja – eltekintve egy kis fővárosi kitérőtől. Zsolti híres nagy ütőerejéről, ám ebben a súlyban (korábban 75, majd 81 kilóban versenyzett) a többiek is rendesen odavágnak. Tehát nem csak adni, állni is kell a nagy pofonokat. Jelenleg ő is Hutussal edz.

Hutai László és Kiss Tamás | Fotó: Magánarchívum Hutai László és Kiss Tamás | Fotó: Magánarchívum ©

A torna 2016. február 10-13. között zajlik (1146 Budapest, Istvánmezei út 3-5.). A program szerdán a 12 órai sorsolástól kezdve lesz érdekes, majd aznap 15 órakor már bunyóznak az első párok. Csütörtökön és pénteken is 15 órakor lesz kezdés (pénteken már az elődöntőket rendezik), a szombati döntőket pedig reggel 9 órakor indítják.

Mindkét bokszolónknak jó mérkőzéseket kívánunk, hajrá, Tomi és Zsolti!

– Koppányi Szabolcs –
hirdetés