Két gyalogost gázolt halálra a román kamionos

Két gyalogost gázolt halálra a román kamionos
A helyszínen életét vesztette egy 34, és egy 33 éves férfi, akiket egy román rendszámú kamionos gázolt el csütörtökön hajnalban a 42-es főúton, Földes határában.

A Hajdú Online eddigi adatai szerint a Berettyóújfalu felől érkező kamionos elütötte a két gyalogost, akik eddig nem tisztázott körülmények miatt az út közepe táján kószáltak.

Az egyik férfit az árokba lökte a jármű, míg a másikat az út bal oldali sávjába sodorta. A gázoló járművet, egy a mögötte haladó – szintén román rendszámú – kamionos kikerülte, de a manővere során az úton fekvő holttestet magával húzta, mivel feltehetően a járműbe akadt a ruhája.

A baleset során a két gyalogos olyan súlyosan megsérült, hogy a mentősök már nem tudtak rajtuk segíteni. Az árokba csapódott férfit a tűzoltóknak kellett kiemelni.

A baleseti helyszínelés során teljes szélességében le kellett zárni a főút adott szakaszát, a forgalmat a rendőrök elterelték. A tragikus eset pontos okait, és körülményeit, műszaki szakértő bevonásával vizsgálja a rendőrség.

cZZs

cZZs

A helyszín térképen:Nagyobb térképre váltás